Wednesday, November 3, 2010

kain nikah & tunang

hye peeps..ngantuknyer rasa arini, akibat tidor lambt maka mata pun akan sllu mengecil time nk menghadap lappy ni..pedihnyer bukan main, aduhai..sllunyer sharp lam kul 9 ke 10 cheq da tidor na, hbs da dibuai mmp kan.
semalam g fitting untuk wat baju nikah n tunang..sy anta kat kawan k.ngah..her design was very gud + awesome, jhtnnyer jugak kemas.dia pun sllu jahit baju family orang..

orang just g umah dia, then tell a little bit kat dia design cmne yg orang nk..just a simple dress but look interesting..but xdecide lagi design cmne nk suro dia jahitkan..heeee...

okay, hari tu da janji nak update entry pasal baju nikah n baju tunang..sebenarnya, dah lama sangat beli kain tu, cuma tak sempat nak update je. hee..dat time, satu KL pusing wif my mum, sis, pkcu n also incik hanif, kat area jalan tar..cdg2 nk g survey kat kedai2 berdekatan..kat situ mmg syurga kain kan..

mula2 mmg teruja hbsla kan, sume kedai nk masuk..ada yg berkenan tapi xde wana off white plak..then, decide g JAKEL (lokasi terakhir)haha..the, i saw that kain yg i berkenan tu.thank god, cantiknyer..JAKEL is the best, mak mmg suka borong kain kat sana..

then, fitting sume kain yg ade kat situ, masha allah bnyknyer yg cantik2, trs cam nk beli sume jer..teruja sungguh!adeh, kena bli yg on bajet je nih..heeeee..

rsnya da lama kat dalam tu, akhirnya jumpa jugak yg berjaya menwan hati n jantung,limpa sumelah..haha..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

i love this super duper much2!!!

kain chiffon plus lace n beads, totally awesome!
sebenarnya orang sndr xtau nm kain ni, main beli je..
k.ngah taula, dia mmg pakar.heee
mak yg crkan kain ni
thanx mak!yang penting ianya warna off white..


Photobucket

Photobucket




kain nih untuk tunang orang nnt, mak yg belikan..thanx once again mak!

warna dia pink + pich..
i love the beads..sgt shining yer..
material kain sama gan kain nikah


Photobucket

that's the thing, wat i love the most about the material..
sekarang masih memikirkan lagi design pe nk wat, haha

till de end, truly say's


muka gembira n bajet2 malu coz dapat kain yg sangat2 berkenan
marelfira mahamud



24 comments:

  1. baju nikah kite lbey kurang..cume saye punye gold nak coklat2.. anyway, tarikh kawen kite pon same =)

    ReplyDelete
  2. farah :

    thanx kakak..xsbr mau tgk akk pnyer, full picture!

    ReplyDelete
  3. miss nadieya :

    really,how's sweet..heeee..bley tgk..mst lagi cantik..

    yeke, xpat nk g..hahahhaa

    muah!thanx

    ReplyDelete
  4. ouhhhh aaahhh *pegun*... nice choice..! sgt chantek.. suka design lace n beads dia yg jalur2 tu.. :) cepat2 wat baju nak tengok hasil dia..teehee.. ;)

    btw ur so pretty lah..ala2 chinese look gituew siap ngan dimple dlm lak tu..hehe :D


    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. waahhh,,, chantek. org suke peach n putih jugak ;)

    ReplyDelete
  6. cyg...i like both of it...
    nice cgt...sti cntek kl0 kam0 yg pki darl....
    ngee~~x sbr nk tgk kam0 pki..hehe

    ReplyDelete
  7. sis renee :

    heeee, ne de cam chinese..jauh sekali la kakak..heee

    kay, orang pn xsbr tunggu siap jdi baju nih, heeee..

    ReplyDelete
  8. zeri:

    hehe, cantik kan peach n putih..minat kita sama kan dear..

    ReplyDelete
  9. wani syg:

    hehe, thanx dear..akhirnya ia dpt ngomen2 jugak yer!!!wani la jahit baju marel ni.heeeeeeee

    ReplyDelete
  10. kamu sangat cantik..haha

    ReplyDelete
  11. a'ah..skrg da leh k0men..
    ske cgt2...hehehhehe

    ala marel..wanie x reti menjahit la cyg..
    t jd len plak..haha..
    kne serahkan pd yg pakar~!hehehe

    ReplyDelete
  12. wahhh marel nak kawen da.
    kain tunang cantik sgt.kaler pink..ain suke :)

    ReplyDelete
  13. wani:

    cececeh, klu g blja menjahit ley jahit bju marel akan dtg..hahahhaha..t wani nk kawin sng..hahahah

    ReplyDelete
  14. ain :

    hehe, muka malu2 la..heee....

    xpink sgt syg, mcm pich2 skit..heee

    thanx dear!

    ReplyDelete
  15. wah canteknya!!!

    x sabar nak tengok pengantin pakai hehe

    ReplyDelete
  16. angah :

    hehehhehe, yeke ni..bkn pilih yg tunang je ke..haha

    ReplyDelete
  17. belleza :

    thanx dear, tnggu je kay..ececeh poyo jer

    ReplyDelete
  18. sy nk tnya la,smeter brpa ye kain tu?

    ReplyDelete